Χορωδία Διονύσου Σεμέλη

Semeli photo Κηφισιά

Η μικτή χορωδία Διονύσου «Σεμέλη» δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 από ομάδα χορωδών του Διονύσου και της ευρύτερης περιοχής.

Τη διεύθυνση της ανέλαβε ο μαέστρος κος Ματθαίος Λεγάκης και τη συνοδεία πιάνου η πιανίστα & υψίφωνος κα Μυρτώ Ακρίβου.

Απαρτίζεται από 50 μέλη περίπου, άντρες και γυναίκες που η αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι και τη μουσική, τους ωθεί να καταθέτουν τη δική τους σφραγίδα σε κάθε μουσική σύνθεση. Στο ρεπερτόριό της η χορωδία περιλαμβάνει πολυφωνικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και αρκετά φεστιβάλ χορωδιών, στη Νίκαια, στο Κρυονέρι, στο Βωμό Διονύσου, στην Κηφισιά, στην πλατεία Σεμέλης Δροσιάς, στον Άγιο Στέφανο, στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Διονύσου, στον Υμηττό, στην Πασχαλινή συναυλία "Το Θείον Πάθος" με συνοδεία της ορχήστρας δωματίου ΝuovArte στο Κρυονέρι, στις τρεις Συναντήσεις Χορωδιών του Δήμου Διονύσου, στο 2ο Συμπόσιο Αμπέλου & Οίνου, σε εκδήλωση για το σωματείο «Διάζωμα», στις πρωτοχρονιάτικες συναυλίες του Δήμου Διονύσου συνοδεία της ορχήστρας δωματίου ΝuoνΑrte, στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ "Gheorghe Cucu" στη Ρουμανία, στο Εθνικό Κέντρο Τεχνών της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, στο Μαραθώνα, στη Φιλοθέη, στο Νέο Ηράκλειο, στην Παλλήνη, στο Πέραμα, στους Θρακομακεδόνες, στο Χολαργό κ.α.

Επίσης έχει θεσπίσει το "Χορωδιακό Φεστιβάλ Σεμέλης Διονύσου" που έχει πραγματοποιηθεί ήδη για τρεις χρονιές στο Διόνυσο όπως και τη "Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών".


Πληροφορίες Επικοινωνίας

 
Χορωδία Σεμέλη | Κρυονέρι Χορωδία Σεμέλη | Παπάγου